niedziela, 4 października 2015

Koktajl „na odporność”

Koktajl „na odporność” składa się z neutralnych i zupełnie niewyszukanych składników dostępnych w każdym sklepie. (O wartościach koktajlu nie świadczy oryginalność składników, ale ich właściwości, połączenie i obróbka i niestety co najważniejsze regularnej spożywanie).

Składniki: brokuły (mniej więcej 1/5 średniej główki), pól jabłka, dwa pomidory i odrobina kurkumy.

Sposób przygotowania: brokuły wrzucić na gorącą wodę i pod przykryciem gotować 1-2 minuty, następnie do garnka wsypujemy szczyptę kurkumy, pół jabłka obranego i dwa obrane ze skóry pomidory, trzymamy do zagotowania. Odstawiamy i czekamy, aż wystygnie. Miksujemy w blenderze i zabieramy ze sobą do pracy. Pijemy około 11.00 – 12.00, czyli przed obiadem. Możemy też taki koktajl wypić zamiast kolacji.

Smacznego, bo to jest naprawdę smaczne i zdrowe.

Pozdrawiam

Lidia Szeworska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz